Η μάνα βίαζε το ίδιο της το παιδί μαζί με τους συντρόφους της

Σοκάρει η υπόθεση μιας 9χρονης από την Πάφο

Ως μια από τις χειρότερες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού χαρακτηρίζεται η σοκαριστική υπόθεση για τον κατά συρροήν βιασμό μιας 9χρονης από την Πάφο. Το κοριτσάκι κακοποιούσε σεξουαλική η ίδια του η μητέρα μαζί με το σύντροφό της.

Η 32χρονη και ο 34χρονος σύντροφός της, Ελληνοκύπριοι και οι δυο, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους. Οι δυο φέρονται να κακοποιούν το κορίτσι εδώ και δυο χρόνια ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο κακοποίησής του από το 2012, όταν αυτό ήταν μόλις 5 ετών, από προηγούμενους συντρόφους της μητέρας του.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη στην Πάφο.

Η μητέρα της 9χρονης και ο σύντροφός της αρνούνται ανάμιξη στις κατηγορίες, αναφέροντας πως η μικρή λέει ψέματα.

Την υπόθεση ανέλαβαν άνδρες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, ενώ την ανήλικη αναμένεται να εξετάσει ιατροδικαστής και ήδη έχει τεθεί υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.

Σύμφωνα με την επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, «είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μια τέτοιου είδους υπόθεση, στην οποία να εμπλέκεται και η μητέρα».

Σύμφωνα με το νόμο, σε τέτοιες υποθέσεις, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει μέχρι και δια βίου φυλάκιση, ενώ όπως τόνισε η κ. Κουρσουμπά, τα νούμερα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην χώρα μας είναι άκρως ανησυχητικά, λέγοντας πως 1 στα 4 παιδιά είναι θύματα κακοποίησης. «Από τον καιρό που άλλαξε ο νόμος, θα έρχονται περισσότερες υποθέσεις στο φως και όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να συντονίζονται για να στηρίζεται το κάθε παιδί», ανέφερε.