Ο Mr. Cyprus που έγινε μοναχός – Τώρα είναι ο πατέρας Νήφων

Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης είχε κερδίσει τα ανδρικά καλλιστεία, έλαβε ακαδημαϊκή μόρφωση και στη συνέχεια επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό

Το 1995, ο κατά κόσμον Μενέλαος Μιχαηλίδης, τότε 24 χρονών, κέρδισε τα ανδρικά καλλιστεία και ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό. Σήμερα, είναι μοναχός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό, με το όνομα Νήφων.

Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης είχε κερδίσει τα ανδρικά καλλιστεία, έλαβε ακαδημαϊκή μόρφωση και στη συνέχεια επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό, ακολουθώντας τον μοναχικό βίο.

Ο πατέρας Νήφων 

Αναμενόμενα υπήρξαν αντιδράσεις από το περιβάλλον του, οικογενειακό και ευρύτερο, για αυτή του την επιλογή. Πολλοί είναι αυτοί που προβάλλουν πολλά «γιατί» σε μια τέτοια επιλογή, ενός νεαρού, που δεν έχει κάποιο πρόβλημα για να κλειστεί σε ένα μοναστήρι.

«Φαίνεται τόσο διαφορετικό και δύσκολο να γίνει αποδεκτό. Για χρόνια οι ίδιοι οι γονείς μου δεν το δέχονταν…», δήλωσε ο μοναχός. 

Ο πατέρας Νήφων πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια: Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης στα διεθνή ανδρικά καλλιστεία στην Ταϊλάνδη το 1995 

Πηγή: Πολίτης Κύπρου