Mαθήματα ζωής από 12χρονη Κύπρια με σπάνια πάθηση

"Ένιωθα πολύ μόνη, επειδή μετά τη διάγνωσή μου δεν έβλεπα τους φίλους μου"

Μαθήματα ζωής δίνει η 12χρονη Νίκη Χρίστου, η οποία πάσχει από σπάνια πάθηση, γεγονός που δεν την σταματά, ωστόσο, από το να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.
 
Το 12χρονο κορίτσι που πάσχει από αρτηριοφλεβική δυσπλασία, μία σπάνια πάθηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρή παραμόρφωση στη δεξιά πλευρά του προσώπου της είναι μαθήτρια Γυμνασίου και ζει στη Βρετανία. Μέχρι τα έξι της χρόνια, η Νίκη είχε μια φυσιολογική ζωή, έχοντας ξεκινήσει το σχολείο και το μπαλέτο, παίζοντας ακόμα και ποδόσφαιρο.

 
Η ζωή της άλλαξε ριζικά, ωστόσο, όταν σε εκείνη την ηλικία οι γονείς της παρατήρησαν φλέβες στη δεξιά πλευρά του προσώπου της και οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από την παραπάνω πάθηση. Η αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM) είναι μια ανωμαλία στη διάπλαση των αγγείων και μπορεί να προκαλεί από πονοκέφαλο μέχρι επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ μπορεί να επιφέρει και τον θάνατο.
 
Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει το sigmalive.com, κάνει αναφορά στο σπουδαίο αυτό κορίτσι, με το ίδιο να λέει «Ένιωθα πολύ μόνη, επειδή μετά τη διάγνωσή μου δεν έβλεπα τους φίλους μου, έπρεπε να εγκαταλείψω πολλά από όσα έκανα».
 
Η Νίκη, δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή της δημιούργησε κανάλι στο youtube με χιλιάδες ανθρώπους να την παρακολουθούν καθημερινά.