Πέθανε η Εύη Θεοπέμπτου

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του ιδρυτικού στελέχους του Κινήματος των Κύπριων Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Εύη Θεοπέμπτου.

Η Εύη Θεοπέμπτου υπήρξε ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Κύπρου από το 1996, ενώ ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός πολιτικού κόμματος που συμμετείχε στο Κυπριακό κοινοβούλιο το 2001.

Ήταν ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην κοινωνική και οικολογική δράση και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που με τόσο πάθος αγάπησε.

"Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.Καλό σου ταξίδι Εύη..." αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. 

Τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο της Εύης Θεομπέμπτου, εξέφρασε και η κυβέρνηση της Κύπρου. 
Σε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφέρεται ότι «η εκλιπούσα υπήρξε ενεργός πολίτης και προσέφερε στα κοινά, έχοντας επιδείξει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων, με συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο. Η κυβέρνηση εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».