Βρέθηκε νεκρό βρέφος στα σκουπίδια του νοσοκομείου Λευκωσίας

Σοκ προκάλεσε η ανακάλυψη ενός βρέφους λίγων ημερών στα σκουπίδια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα στις 30 Αυγούστου στο Μακάρειο Νοσοκομείο Κύπρου. Δυο μέρες αργότερα, πέθανε.

Οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Αγγελική Παπέττα διενήργησαν στις 12 Σεπτεμβρίου νεκροτομή στη σορό του βρέφους, στο Γενικό Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη κύηση της μητέρας.

Οι γονείς ζήτησαν από το νοσοκομείο το βρέφος να ταφεί στο νεκροταφείο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, οι γονείς δεν παρέλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου του μωρού αλλά και το νοσοκομείο δεν μερίμνησε για την ταφή.

Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε σήμερα σε κάλαθο αχρήστων στο θάλαμο του νεκροτομείου.

Επί τόπου έσπευσε η Αστυνομία που διενεργεί έρευνα για το τραγικό περιστατικό. Οι ανακριτές παρέλαβαν όλο το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του νοσοκομείου και συγκεκριμένα από το χώρο του νεκροτομείου, το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.