Κύπρος: Έκλεψαν αυθεντικό Ντεγκά από ιδιωτική συλλογή

Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκαν δυο Ελληνοκύπριοι, 44 και 53 ετών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τη διάρρηξη κατοικίας σε κοινότητα της Επαρχίας Λεμεσού, από όπου κλάπηκε ένας διάσημος πίνακας του Εντγκάρ Ντεγκά, η αξία του οποίου υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
  
Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο πίνακας φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι όντως έργο του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, με τον τίτλο «Μπαλαρίνα φοράει τα παπούτσια της», του 1870 (φωτ).  Για την ίδια υπόθεση καταζητείται 55χρονος Ρώσος υπήκοος. 

Ο 70χρονος ιδιοκτήτης του πίνακα προχώρησε χθες σε καταγγελία στην Αστυνομία για διάρρηξη της κατοικίας του, από όπου εκλάπη επίσης ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε επτά χρυσά ρολόγια, τρία ζευγάρια χρυσά γυαλιά όπερας, τρία χρυσά γυαλιά και 20 μανικετόκουμπα, συνολικής αξίας 157.000 ευρώ.
 
Ο παραπονούμενος διατύπωσε υπόνοιες εναντίον των δυο συλληφθέντων, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες είχαν επισκεφθεί την οικία του μαζί με τον 55χρονο καταζητούμενο Ρώσο, ως υποψήφιοι αγοραστές του σπιτιού και για μέρους της συλλογής με πανάκριβους και σπάνιους πίνακες.
 
Η διάρρηξη της κατοικίας και η κλοπή του πίνακα φαίνεται να σημειώθηκε την ώρα που ο 70χρονος είχε μεταβεί στο γραφείο του νομικού του συμβούλου, όπου είχε κλείσει ραντεβού με τον υποτιθέμενο ενδιαφερόμενο αγοραστή της οικίας του.