Κύπρος: Απειλούν βουλευτές για να μην ψηφίσουν νομοσχέδιο!

Απειλητικές επιστολές καταγγέλλουν ότι έχουν λάβει από αγνώστους δύο Κύπριοι βουλευτές, με φόντο την επίμαχη νομοθεσία για τις εκποιήσεις, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος διάσωσης, ύψους 436 εκατ. ευρώ.

Εκπρόσωπος του αρχηγείου της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως δύο βουλευτές έχουν καταγγείλει ότι δέχτηκαν απειλητικές επιστολές, που τους προειδοποιούν να μην ψηφίσουν την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νομοθεσία, ενώ φαίνεται πως παρόμοιες επιστολές έχουν σταλεί και σε άλλους βουλευτές.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν τη νομοθεσία, υποδεικνύοντας ότι η επιλογή είναι μεταξύ συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας και της δημιουργίας κρίσης με την τρόικα που θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες και τονίζοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται σε ένα από τα πιο καθοριστικά σημεία στην πορεία διόρθωσης της οικονομίας.

Ανέφερε ότι στο βασικό νομοσχέδιο που θα αποσταλεί στη Βουλή και αφορά στην τροποποίηση της διαδικασίας εκποιήσεων από τις τράπεζες ενυπόθηκων ακινήτων έγιναν μόνο επιμέρους αλλαγές, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικών αλλαγών. Υπογράμμισε ακόμα πως η τρόικα θεωρεί ότι οι διασφαλίσεις που εισηγούνται τα κόμματα για προστασία της κύριας κατοικίας περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά νομοθετήματα και κάλεσε όλους να αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία και χωρίς υπερβολές και κινδυνολογίες.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλοι θα συμπεριφερθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.