Κυπριακό: Τρόπους για πρόοδο στις συνομιλίες ψάχνουν στον ΟΗΕ

Η ομάδα του ΟΗΕ στην Κύπρο εργάζεται για την παρουσίαση ιδεών, με στόχο την άρση των εμποδίων στη διαπραγματευτική διαδικασία για τη λύση του Κυριακού, δήλωσε η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάντενχαϊμ, η οποία είχε συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Η κ. Μπάντενχαϊμ εξέφρασε τη θέλησή της, η οποία, όπως είπε, θεωρεί ότι είναι και του ίδιου του κ. Αναστασιάδη, να προετοιμαστεί κατάλληλα η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών στις 2 Σεπτεμβρίου.

«Θα θέλαμε να προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τα περαιτέρω βήματα στη βάση συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών» ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση των δύο ηγετών στις 2 Σεπτεμβρίου θα είναι «μία καλή συνάντηση» υπενθυμίζοντας ότι οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι, θα συναντηθούν πάλι στις 26 Αυγούστου.

Σε ερώτηση πότε θα μπορέσουν οι δύο πλευρές να προχωρήσουν στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, απάντησε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γίνει αυτό και συμπλήρωσε: «Φυσικά θα θέλαμε να γίνει αυτό όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Νομίζω ότι και οι δύο ηγέτες θα ήθελαν να έρθει αυτή η στιγμή».