Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Σφραγίστε με την ψήφο σας τη σωτηρία της χώρας

Να "σφραγίσουν τη σωτηρία της χώρας" με την σημερινή τους ψήφο στις ευρωεκλογές κάλεσε τους Κύπριους ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι οι Κύπριοι πολίτες είναι αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουν το κράτος και να φτιάξουν μια καλύτερη πατρίδα.

Από το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να καταφανεί ο βαθμός αποδοχής του έργου που ανέλαβε ο ΔΗΣΥ, ως κυβέρνηση, να φέρει εις πέρας το μνημονιακό πρόγραμμα αναπροσαρμογής.

Όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν το ΔΗΣΥ να εξασφαλίζει περίπου το ένα τρίτο των ψήφων, με μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

"Ζητούμε και απαιτούμε από την Ευρώπη να διορθώσει τα λάθη της, γιατί εκτός από τα δικά μας λάθη πληρώσαμε και λάθη της Ευρώπης", ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πάντως, 4 ώρες αφότου άνοιξαν οι κάλπες στην Κύπρο, τα ποσοστά όσων άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Στη Λευκωσία ψήφισε το 8% σε σύγκριση με 15% που είχε ψηφίσει στις Ευρωεκλογές του 2009, στη Λεμεσό ψήφισε το 6% σε σύγκριση με 13%, στην Αμμόχωστο το 5% σε σύγκριση με 12%, στη Λάρνακα το 7% σε σύγκριση με 14% και στην Πάφο το 7% σε σύγκριση με 13%.

Στο εξωτερικό ψήφισε το 4% σε σύγκριση με 7%, ενώ όσον αφορά τα ειδικά εκλογικά κέντρα των Τουρκοκυπρίων το ποσοστό προσέλευσης ήταν μόλις 0,4%.