Στήριξη στα Κατεχόμενα από την Άγκυρα

Στα κατεχόμενα βρέθηκαν Τούρκοι Υπουργοί για επαφές με τον "πρωθυπουργό" του ψευδοκράτους.

O  Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ και ο Υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου, έφτασαν στα κατεχόμενα για να συμμετάσχουν αύριο στα εγκαίνια μέρους του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος και συναντήθηκαν με τον "πρωθυπουργό" του ψευδοκράτους Οζκάν Γιοργγκαντζίολγου.

Οι Τούρκοι υπουργοί υποστήριξαν ότι "η Τουρκία πάντα στήριζε τη Βόρεια Κύπρο", προσθέτοντας ότι η Άγκυρα "σκέφτεται και σχεδιάζει για τους Τ/κ, ώστε να ζουν σε καλύτερες συνθήκες, να ατενίζουν το μέλλον με βεβαιότητα και να ζουν σε καθεστώς ασφάλειας".

Σε δηλώσεις του από τα κατεχόμενα, ο Αταλάι χαρακτήρισε πολύ παραγωγική την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γιοργκαντζίογλου στην Άγκυρα, λέγοντας ότι συζητήθηκαν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Τουρκίας-ψευδοκράτους.

Η Κύπρος, συνέχισε, συμπεριλαμβανόταν στην ατζέντα του Τούρκου Πρωθυπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ενώ εξέφρασε την ευχή να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: KYΠΕ