Krokodil : Το ναρκωτικό που τρώει την ανθρώπινη σάρκα

Τρόμο και ανησυχία προκαλεί ένα νέο ναρκωτικό, που είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στη Ρωσία και εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς και σε άλλες χώρες. Ήδη, υπάρχουν αναφορές χρήσης του και στις ΗΠΑ, στην Αριζόνα.

Το ναρκωτικό έχει μια τρομερή παρενέργεια : προκαλεί μια ασθένεια, η οποία τρώει κυριολεκτικά τη σάρκα και το δέρμα του χρήστη από μέσα προς τα έξω (από το εσωτερικό του σώματος προς το δέρμα). Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Το δέρμα των χρηστών αρχίζει να παίρνει την όψη δέρματος ερπετών, σαπίζει και λιώνει.

Το όνομα του ναρκωτικού είναι "Krokodil", είναι τρεις φορές πιο φθηνό από την ηρωίνη, έχει παρόμοια δράση με αυτή και παράγεται από την ανάμειξη κωδεΐνης με βενζίνη και κάποιο έλαιο. Στο μείγμα υπάρχει, επίσης, αραιωτικό μπογιάς και κόκκινος φώσφορος από τριμμένη κορυφή σπίρτου. Κατόπιν, φιλτράρεται, και ο χρήστης το παίρνει με σύριγγα.

Πολλές φορές, η σήψη της σάρκας, που προκαλεί το ναρκωτικό, είναι τόσο εκτεταμένη, που φαίνονται τα κόκαλα του ανθρώπου. (To παρακάτω βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες)

Το Krokodil, όταν ληφθεί επαναλαμβανόμενα, προκαλεί διάρρηξη αγγείων και φλεβών, το δέρμα πρασινίζει και ο χρήστης παθαίνει γάγγραινα.

Στη Ρωσία, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη αναζητήσει ιατρική θεραπεία για τις παρενέργειες του συγκεκριμένου ναρκωτικού. Όσοι εθιστούν στο Krokodil, έχουν προσδόκιμο ζωής μόλις 2 χρόνια.

"Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά", σχολιάζει ο Δρ Frank LoVecchio από νοσοκομείο της Αριζόνα, όπου καταγράφηκαν τα δυο πρώτα κρούσματα χρήσης του ναρκωτικού στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, πάντως, αφού καταγράφηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα, σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι χρήστες.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.