Ο Τζον Κέρι… δε χάνει τον ύπνο του για τις δηλώσεις του Πούτιν

Δε φαίνεται να προβληματίστηκε πολύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, από τη δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι είναι “ψεύτης”.

"Όπως γνωρίζετε όλοι, ο υπουργός είναι ένας παρασημοφορημένος βετεράνος πολέμου. Τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με κάτι περισσότερο από λέξεις", σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζεν Ψάκι, αναφερόμενη στη θητεία του Κέρι στο Βιετνάμ. "Για αυτό δεν χάνει τον ύπνο του για ένα τέτοιο παράλογο σχόλιο που βασίστηκε σε μια ανακριβή παράθεση" των λεγομένων του, πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο Κέρι λέει ψέματα στους Αμερικανούς σε ό,τι αφορά την ανάμιξη της Αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, με αφορμή τη μακροσκελή ενημέρωσή που έκανε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, σχολιάζοντας: “Παρακολούθησα τις συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Ένας γερουσιαστής ρώτησε τον Κέρι αν η Αλ Κάιντα βρίσκεται στη Συρία και εκείνος λέει: Όχι, σας δηλώνω υπεύθυνα πως όχι".

Ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές "τον ξάφνιασαν και τον δυσαρέστησαν" γιατί οι Αμερικανοί "γνωρίζουν" ότι οι μονάδες της Αλ Κάιντα είναι η βασική στρατιωτική δύναμη στην περιοχή.