Αγωγή για το “Βαθύ Λαρύγγι”

Η εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα της πορνογραφικής ταινίας "Βαθύ Λαρύγγι", κατέθεσε αγωγή χθες Τρίτη ζητώντας να σταματήσει η διανομή της ταινίας "Λάβλεϊς" –μία βιογραφικής ταινίας της πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς,  που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα- επειδή χρησιμοποιεί χωρίς άδεια πλάνα από την ερωτική ταινία του 1972.

Η Arrow Productions Ltd, ιδιοκτήτρια των δικαιωμάτων της ταινίας , κατέθεσε αγωγή για τα δικαιώματα ζητώντας 10 εκατομμύρια δολάρια από τους παραγωγούς της ταινίας "Λάβλεϊς" με πρωταγωνίστρια την Αμάντα Ζέιφριντ και της εταιρείας διανομής της, της Weinstein Company.

Η ταινία "Λάβλεϊς" εξιστορεί την ζωή της πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς (κατά κόσμο Λίντα Μπόρμαν), τον γάμο με τον σύζυγό της Τσακ Τρέινορ, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά, και το πώς έφθασε να γίνει το "Βαθύ Λαρύγγι".

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εταιρεία παραγωγής Weinstein χρησιμοποίησε περισσότερα από πέντε λεπτά πλάνων από το "Βαθύ Λαρύγγι" χωρίς την άδεια της Arrow.

Η Λίντα Λάβλεϊς, η οποία αργότερα στη ζωή της έγινε ακτιβίστρια κατά της πορνογραφίας, πέθανε σε ηλικία 53 ετών το 2002 υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματα τα οποία είχε υποστεί σε τροχαίο.

Η επίμαχη ταινία έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance και πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους την Παρασκευή.

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας.