Έφηβοι “ήρωες” έσωσαν κοριτσάκι, θύμα απαγωγής

Δύο νεαρά αγόρια θεωρούνται οι νέοι ήρωες της αμερικανικής κοινής γνώμης αφού απέτρεψαν την τελευταία στιγμή την απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού,  στο Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια. 

Η 5χρονη Ζακλίν Ρόχας έπαιζε στην αυλή μπροστά στο σπίτι της , όταν εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. 

Για δύο ώρες, οι γείτονες και η αστυνομία "χτένιζαν" την περιοχή και ρώτησαν αν κάποιος είχε δει κάτι. Τότε, ο 15χρονος Τεμάρ Μπαγκς και ένας ακόμη φίλος του ανέβηκαν στα ποδήλατά τους και άρχισαν και αυτοί να ψάχνουν.

Περίπου μισό μίλι μακριά, οι δύο έφηβοι  εντόπισαν την Ζακλίν σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς όμως να μπορούν να δουν καθαρά τον οδηγό. 

Οι δύο νεαροί κυνήγησαν ξέφρενα με τα ποδήλατά τους το αυτοκίνητο για 15 λεπτά ώσπου ο  οδηγός - αντιλαμβανόμενος ότι πλέον έχει εντοπιστεί και παρακολουθείται - αναγκάστηκε να σταματήσει το αυτοκίνητο και να αφήσει το κοριτσάκι. Στη συνέχεια, πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. 

"Σταμάτησε στο τέλος του λόφου και την άφησε. Η μικρή έτρεξε και μου είπε ότι χρειάζεται η μαμά της," είπε ο Τεμάρ, ο οποίος κυριολεκτικά έχει πνιγεί στις αγκαλιές και στα φιλιά των συγγενών και των γειτόνων της 5χρονης Ζακλίν. 

"Είναι ο ήρωας μας. δεν μπορώ να  πω τίποτα άλλο" είπε συγκινημένη η γιαγιά της μικρής. 

Οι αρχές εξακολουθούν να ψάχνουν για τον ύποπτο, έναν άνδρα μεταξύ 50 και 70 ετών, ο οποίος πιθανότατα δελέασε την 5χρονη Ζακλίν με το "δόλωμα" του παγωτού, για να την βάλει στο αυτοκίνητό του αθόρυβα.