Κρατούσαν ομήρους μια γυναίκα και την κόρη της και τις απειλούσαν με ερπετά

Μνήμες από τη 10ετή ομηρεία τριών γυναικών στο Κλίβελαντ του Οχάιο, από τον Άριελ Κάστρο, ξυπνούν οι αποκαλύψεις για ακόμη μια ομηρεία στο Οχάιο των ΗΠΑ. Όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δυο άνδρες και μια γυναίκα κατηγορούνταν ότι κρατούσαν ομήρους μια ανάπηρη γυναίκα και την κόρη της και τις απειλούσαν με ερπετά προκειμένου να τις κρατούν φυλακισμένες.

Οι απαγωγείς φέρονται πως απειλούσαν την 29χρονη γυναίκα, που έχει νοητικά προβλήματα, και την 5χρονη κόρη της με μεγάλα φίδια, ενώ τις ανάγκαζαν να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο όπου ένα ιγκουάνα ήταν εκτός γυάλας, προκειμένου να τις εκφοβίσουν για να μη διαφύγουν.

Η μητέρα είχε πέσει αλλεπάλληλες φορές θύμα ξυλοδαρμών ενώ την απειλούσαν με όπλα αναγκάζοντας τη να κάνει βαριές χειρωνακτικές εργασίες, ανακοίνωσε το υπουργείο. Αυτή και η κόρη της στερούνταν τροφής, ενώ απειλούνταν, εκτός από τα ερπετά και με μεγάλα σκυλιά ράτσας πίτμπουλ.

Ο Τζόρντι Κάλαχαν, 26 ετών, ο Ντάνιελ Μπράουν, 31 ετών και η Τζέσικα Χαντ, 31 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δουλεία και καταναγκαστική εργασία.

Ο Στίβεν Ντέτελμπακ, εισαγγελέας της πολιτείας του Οχάιο, δήλωσε ότι η υπόθεση αποτελεί υπενθύμιση πως η δουλεία υφίσταται ακόμα στις μέρες μας. "Μία από τις βασικές αξίες του έθνους μας είναι η ελευθερία, ωστόσο αυτή η γυναίκα και το παιδί της στερήθηκαν την ελευθερία τους επί δύο ολόκληρα χρόνια", δήλωσε. "Τα θύματα υπέστησαν πράξεις βίας, απειλές ενώ ζούσαν υπό απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης".

Τα τρία άτομα εξανάγκαζαν τις δύο γυναίκες να τους καθαρίζουν το σπίτι, να τους πλένουν τα ρούχα, να κάνουν τα ψώνια καθώς και να φροντίζουν τα σκυλιά αλλά και τα ερπετά που υπήρχαν στο σπίτι. Η Χαντ αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες ότι έκλεβε το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας της γυναίκας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 29χρονη πιάστηκε να κλέβει από ένα μαγαζί, κάτι που η αστυνομία πιστεύει πως έγινε επίτηδες προκειμένου να καταφέρει η γυναίκα και η κόρη της να διαφύγουν.