Πράκτορας του FBI σκότωσε ύποπτο για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

Πράκτορας του FBI πυροβόλησε και σκότωσε  σήμερα το πρωί στη Φλόριντα έναν άνδρα ο οποίος ανακρινόταν σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπως μετέδωσε το NBC News.

Σύμφωνα με αμερικανικό δίκτυο, ο ύποπτος  ήταν αρχικά συνεργάσιμος, ξαφνικά όμως επιτέθηκε στον πράκτορα που τον ανέκρινε. Ο αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Η εφημερίδα "Ορλάντο Σέντινελ" αναφέρει πως ένας φίλος του νεκρού υπόπτου, ο Χουσν Ταράμιφ, αναγνώρισε το θύμα ως τον 27χρονο Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ,  από το Ορλάντο.

Σύμφωνα με τον Ταράμιφ, ο Τοντάσεφ ανακρινόταν στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, σχετικά με τησ σχεση του με τον ύποπτο για τις επιθέσεις,  Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Οι δυο τους γνωρίζονταν μέσω των προπονήσεων τους στις πολεμικές τέχνες.

Ο εκπρόσωπος του FBI, Ντέιβ Κουβετιέ δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του νεκρού, ούτε την ενδεχόμενη σχέση του με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρωτοφανές συμβάν.

"Το περιστατικό συνέβη στο Ορλάντο της Φλόριντα. Ο πράκτορας συνάντησε τον ύποπτο, κατά  τη διεξαγωγή των επίσημων καθηκόντων του. Ο ύποπτος έχει αποβιώσει. Δεν έχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή" δήλωσε ο Κουβετιέ.

Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχους, ο Τοντάσεφ είχε κάποιες διασυνδέσεις  με Τσετσένους   αντάρτες, αλλά δεν είναι σαφές αν είχε οποιοδήποτε ρόλο στη “στρατολόγηση” του Τσαρνάεφ.