Σε διπλή μαστεκτομή υποβλήθηκε η Αντζελίνα Τζολί

Σε διπλή μαστεκτομή υποβλήθηκε η Αντζελίνα Τζολί προκειμένου να μην εμφανίσει καρκίνο στο μέλλον, όπως αποκάλυψε η ίδια με άρθρο της στην εφημερίδα New York Times.

Το άρθρο που φέρει τον τίτλο My Medical Choice (Η Ιατρική Επιλογή Μου), η διάσημη ηθοποιός εξηγεί πως επέλεξε να κάνει την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

Η ίδια αναφέρει την ιστορία της μητέρας της η οποία πέθανε σε ηλικία 56 ετών, χτυπημένη από τη νόσο. Όπως λέει “πρόλαβε να κρατήσει τα πρώτα της εγγόνια στα χέρια της αλλά τα υπόλοιπα παιδιά μου δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να τη γνωρίσουν”.

H Αντζελίνα με τη μητέρα της που έφυγε πολύ νέα

Καταλήγει δε ότι επέλεξε να μιλήσει η ίδια δημόσια για την ιστορία της γιατί “υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν γνωρίζουν ότι ζουν υπό την απειλή του καρκίνου” και εκφράζει την ελπίδα ότι θα αποτελέσει παράδειγμα ώστε και άλλες γυναίκες να κάνουν εξετάσεις και – εφόσον χρειαστεί- να “λάβουν δύσκολες αποφάσεις”.

“Η ζωή έχει πολλές προκλήσεις. Εκείνες που δεν πρέπει να μας φοβίζουν είναι εκείνες που μπορούμε να ελέγξουμε” κλείνει το άρθρο της η Τζολί.