13χρονος τετραπληγικός συγκεντρώνει $1 εκατ. για τα θύματα της Βοστόνης

Όταν ο 13χρονος Michael Stolzenberg άκουσε πόσοι άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο στη Βοστόνη, σκέφτηκε πως θα ήταν καλό να κάνει κάτι για να απαλύνει το βάρος που θα κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι.

Ο ίδιος το ξέρει πολύ καλά. Στην ηλικία των 8 μόλις ετών έχασε και τα πόδια και τα χέρια του. Μια βακτηριακή μόλυνση στο δέρμα του απειλούσε τη ζωή του. Έτσι οι γιατροί και οι γονείς του πήραν την οδυνηρή απόφαση να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό.

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει μια προσπάθεια να συγκεντρώσει 1 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει όσο μπορεί τα θύματα των βομβιστών να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Ο τρόπος με τον οποίο μιλά είναι συγκινητικός. “Αρχικά θα είναι λυπημένοι. Χάνουν κάτι που δεν θα έχουν ποτέ ξανά. Είναι τρομακτικό. Κι εγώ είχα τρομάξει”, εξομολογείται στη Huffington Post.

Η στάση του εμπνέει. “Θα γίνουν καλά” λέει “απλώς δεν το ξέρουν ακόμη”.

Ο Michael, ο 17χρονος αδελφός του Harris και ακόμη ένας φίλος τους που από το Σεπτέμβριο θα φοιτά στο ΜΙΤ σχεδιάζουν μια ιστοσελίδα, το mikeysrun, για να συγκεντρώσουν χρήματα και να υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο όσους ακρωτηριάστηκαν στις επιθέσεις.

Όσοι γνωρίζουν τον ίδιο το Michael λένε ότι αυτό που δεν έχασε ποτέ είναι η βούληση του. Πέντε χρόνια μετά τον ακρωτηριασμό του κάνει ακριβώς ό,τι έκανε και πριν: τρέχει, παίζει lacrosse, πάει κανονικά στο σχολείο του, γράφει στο iPhone του και δεν προτίθεται να στερηθεί τίποτα από αυτά που θα έκανε ένα παιδί της ηλικίας του.