Ιορδανός εξτρεμιστής : “Αφήστε τους Αμερικανούς να νιώσουν τον πόνο”

Ευτυχισμένος να βλέπει τον τρόμο στην Αμερική δήλωσε ο επικεφαλής της εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης της Ιορδανίας, Salafi, μετά τις εκρήξεις στη Βοστόνη.

“Το αμερικανικό αίμα δεν είναι πολυτιμότερο από το μουσουλμανικό”, είπε ο Μοχάμεντ Αλ Τσαλάμπι, που είχε καταδικαστεί σε – συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα – υπόθεση για επίθεση σε αμερικανικές και άλλες δυτικές διπλωματικές αποστολές στην Ιορδανία, το 2003.

“Αφήστε τους Αμερικανούς να νιώσουν τον πόνο, που υφιστάμεθα από τους στρατούς τους, που έχουν καταλάβει το Ιράκ και το Αφγανιστάν και σκοτώνουν τους ανθρώπους μας εκεί”, δήλωσε.

Ο Αλ Τσαλάμπι εξέτισε ποινή επτά ετών στη φυλακή για τη συμμετοχή του αυτή, ενώ η οργάνωσή του είναι εκτός νόμου στην Ιορδανία.

Στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτίμησε ότι οι εκρήξεις “έχουν τη σφραγίδα μιας οργανωμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως η Αλ Κάιντα”, χωρίς, όμως, να δώσει άλλα σχετικά στοιχεία. "Από τη μικρή διαθέσιμη πληροφόρηση, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια καλά συντονισμένη, καλά στοχευμένη και σχεδόν ταυτόχρονη επίθεση. Ευτυχώς, οι ποσότητες των εκρηκτικών είναι μικρές, κρίνοντας από τα θύματα και την έκταση της έκρηξης".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο Αμμάν είναι δρακόντεια, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.