Χάκερς χτύπησαν και την Wall Street Journal

Μία ημέρα μετά την επίθεση Κινέζων χάκερ στην ιστοσελίδα της New York Times, σήμερα και η Wall Street Journal ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης και παράνομης διείσδυσης στην ιστοσελίδα της. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εφημερίδας, οι υπολογιστές της παραβιάστηκαν από τους Κινέζους χάκερς με κυβερνητικές διασυνδέσεις,  προφανώς για να παρακολουθούν και να ελέγχουν την κάλυψη της Κινεζική επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για πόσο διάστημα είχε “πέσει” το δίκτυο της εφημερίδας και τι ζημιά προκλήθηκε αλλά η εκπρόσωπος της μητρικής εταιρίας της WSJ , Dow Jones & Co , Paula Keve, δήλωσε ότι η αναμόρφωση του δικτύου είχε πρόσφατα ολοκληρώθηκε, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια. Παράλληλα, η Keve τόνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αρχές και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, προκειμένου "να προστατεύσει τους πελάτες, τους υπαλλήλους μας, τους δημοσιογράφους και τις πηγές." 

Το παράρτημα της WSJ στο Πεκίνο είναι συχνός στόχος των χάκερ οι οποίοι αποκτούν πρόσβαση στα συστήματα της δημοσίευσης. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών έχει αναλάβει την σχετική έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις και στις δύο μεγάλες αμερικανικές εφημερίδας, θεωρώντας τες υπόθεση εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ . τ