Οι νέοι “ηγέτες” της αμερικανικής άμυνας

Λίγους μήνες μετά το ροζ σκάνδαλο και την παραίτηση του διευθυντη της στην CIA, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να ονομάσει επικεφαλής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα αντιτρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν (αριστερά).

Ο Μπρέναν, ο οποίος υπηρέτησε παλαιότερα στη CIA, θα διαδεχθεί τον απόστρατο στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω ενός σκανδάλου για την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τη βιογράφο του.

Επιπλέον, εντός της ημέρας θα υπάρξει αλλαγή φρουράς και στους κόλπους του αμερικανικού Πενταγώνου, καθώς νέος υπουργός Άμυνας θα ορκισθεί ο πρώην ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και παρασημοφορημένος βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, Τσακ Χέιγκελ (δεξιά).

 Η επιλογή Μπαράκ Ομπάμα να ορίσει τον Χέιγκελ επικεφαλής του Πενταγώνου, θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη για την επικύρωση της στη Γερουσία, καθώς υπάρχουν αρκετοί επικριτές του πρώην ρεπουμπλικανού γερουσιαστή σχετικά με τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά το Ισραήλ και το Ιράν.