Βασάνισαν το παιδί τους μέχρι θανάτου και το πέταξαν στα γουρούνια

Τα σοκαριστικά μαρτύρια του αγοριού έκαναν τους εισαγγελείς να ζητήσουν την ισόβια κάθειρξη του πατέρα, αφού στο Κάνσας δεν ισχύει η θανατική ποινή

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα έφεσης για τα επόμενα 25 χρόνια καταδικάστηκε στις ΗΠΑ ένας πατέρας που κακοποιούσε και βασάνιζε επί μήνες τον 7χρονο γιο του, μαζί με την θετή μητέρα του αγοριού, μέχρι που το αγοράκι πέθανε και οι δυο τους πέταξαν τη σορό του στα γουρούνια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και η δίκη του Μάικλ Τζόουνς ήταν επί μήνες πρωτοσέλιδο στο Κάνσας.

Τα σοκαριστικά μαρτύρια του αγοριού έκαναν τους εισαγγελείς να ζητήσουν την ισόβια κάθειρξη του πατέρα, αφού στο Κάνσας δεν ισχύει η θανατική ποινή και οι συνήγοροι του δράστη δεν προέβαλαν καμία αντίσταση στην ποινή. 

Η θετή μητέρα του αγοριού, Χέδερ Τζόουνς, καταδικάστηκε και αυτή σε ισόβια τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς δήλωσε ένοχη για τον θάνατο 7χρονου Άντριαν ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι και να σταματήσει τον σύζυγό της από το να βασανίζει το αγοράκι. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι και αυτή κακοποιούσε τον θετό της γιο. 

Τα μαρτύρια στα οποία υπέβαλλαν το παιδί τους τα κατέγραφαν με 30 κάμερες,  τις οποίες είχαν εγκαταστήσει μέσα στο σπίτι.

Στις σοκαριστικές εικόνες που προβλήθηκαν στο δικαστήριο, φαίνεται το αγοράκι με πρησμένα τα πόδια από τα βασανιστήρια, σκελετωμένο από την ασιτία, δεμένο με ιμάντες και τεντωμένο σε τραπέζι ή άλλα έπιπλα, ή να στέκεται επί ώρες μέσα σε μία πισίνα με παγωμένο, βρώμικο νερό. Ο μικρός Άντριαν δεν πήγαινε σχολείο ενώ πέρασε τον τελευταίο μήνα κλεισμένος στο ντους του σπιτιού, το οποίο το ζευγάρι είχε μετατρέψει σε αυτοσχέδιο κελί.

Τελικά, το αγοράκι ξεψύχησε από τα βασανιστήρια τον Οκτώβριο του 2015. Το ζευγάρι δεν δήλωσε τον θάνατο ούτε καν την εξαφάνισή του και πέταξαν το άψυχο κορμί του παιδιού στο χοιροστάσιο που είχαν δίπλα στο σπίτι τους. Όμως το φριχτό έγκλημα αποκαλύφθηκε τον επόμενο μήνα, όταν οι αστυνομικοί ψάχνοντας βρήκαν ανθρώπινα υπολείμματα μέσα στα γουρούνια. Ήταν ότι είχε απομείνει από τον Άντριαν.