Πάει ο Ζούκερμπεργκ για Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Ο ιδρυτής του Facebook ξεκίνησε τη Δευτέρα εθνική περιοδεία, που την καλύπτει επαγγελματίας φωτογράφος

Την Δευτέρα, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ξεκίνησε από το Τέξας μια εθνική περιοδεία, με στόχο να συναντήσει τους απλούς πολίτες των ΗΠΑ. Μάλιστα, την περιοδεία του καλύπτει επαγγελματίας φωτογράφος , γεγονός που σχολιάστηκε ως "περίεργο" από τους αναλυτές.  

Η κίνηση του 32χρονου Ζούκερμπεργκ μπορεί να είναι όντως εντελώς… αθώα, αλλά πρακτικά δικαιώνει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που εδώ και καιρό αναρωτιούνται αν ο χαριτωμένος «σπασίκλας», έχει βάλει στόχο τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με φίλους του, που επικαλείται η Daily Mail, το πιο πιθανό είνια να θέσει υποψηφιότητα το 2024, όταν θα έχει γίνει 40 ετών, και τώρα "χτίζει" το κοινωνικό και πολιτικό πρφίλ του. 

Μάλιστα, όπως έγραψε το περιοδικό Wired, τους τελευταίους μήνες ο ιδρυτής του Facebook συμπεριφέρεται "σαν κάποιος που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ":  έχει συναντηθεί, κατά καιρούς, με πρόεδρους, υπουργούς και πρίγκιπες, εκφράζει ανοιχτά τις πολιτικές του απόψεις και συμμετέχει σε διαδηλώσεις.

Tο Vanity Fair, με τίτλο  «Θα είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο επόμενος πρόεδρός μας;», αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι σημαντικοί άνθρωποι της Silicon Valley φαίνεται να πιστεύουν ότι ο Mr Facebook είναι πιθανό να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μία ημέρα – και αρκετοί  πιστεύουν ότι θα μπορούσε πράγματι να κερδίσει.

"Θέλει να είναι αυτοκράτορας" είναι μια φράση που λένε όλοι όσοι τον έχουν γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια...