Θα είναι αυτός ο νέος Πρώτος Σκύλος;

Σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι είχαν κάποιο τετράποδο (ή δίποδο) στο πλευρό τους - θα συνεχιστεί αυτή η παράδοση;

Είναι κάτι σαν άτυπη παράδοση: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να έχει ένα κατοικίδιο. Η παράδοση αυτή κρατά ήδη από την εποχή του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσινγκτον, που είχε από σκύλους και άλογα μέχρι... έναν γάιδαρο, ενώ κατά καιρούς οι ένοικοι του Λευκού Οίκου έφεραν μαζί τους μεταξύ άλλων γάτες, παπαγάλους, μεταξοσκώληκες, κόκορες, αετούς, κουνέλια, γουρούνια και άλλα ζωντανά.

Τι γίνεται όμως με τον Ντόναλντ Τραμπ; Ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ δεν είχε ποτέ σκύλο ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο, εξ όσων γνωρίζουμε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο Λευκός Οίκος θα μείνει χωρίς έναν... Πρώτο Σκύλο – και γι' αυτό φροντίζει η Λόις Πόουπ, μία γνωστή Αμερικανίδα φιλάνθρωπος.

Η Πόουπ αποκάλυψε σε μία συνέντευξή της την Τρίτη ότι ο Πάτον, ένα goldendoodle (διασταύρωση golden retriever με κανίς) ηλικίας 9 εβδομάδων, θα γίνει σύντομα ο Πρώτος Σκύλος των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως έχει ήδη μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο γνωρίζει εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Μάλιστα, ανέφερε πως όταν έδειξε στον Τραμπ τη φωτογραφία του Πάτον, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ της είπε να τη δείξει και στον 10χρονο γιο του, Μπάρον. Όταν του έδειξε τη φωτογραφία, “αυτό το μεγάλο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό του, και απλά έφερε δάκρυα στα μάτια του”, όπως περιέγραψε.

Αν και η εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, Χόουπ Χικς, διευκρίνισε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με κάποιο τετράποδο, η Πόουπ δήλωσε σίγουρη ότι ο Πάτον (που πήρε το όνομά του από τον στρατηγό Πάτον, που ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θαυμάζει) θα αποκτήσει ένα σκυλόσπιτο στον Λευκό Οίκο. “Είμαι σίγουρη. Όλοι οι πρόεδροι έχουν έναν Πρώτο Σκύλο. Πάει μαζί με την προεδρία”, υποστήριξε, εκτιμώντας πως θα βοηθήσει πολύ τον μικρό γιο του Τραμπ να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή στον Λευκό Οίκο.

Για την ώρα, η Πόουπ μαθαίνει στον Πάτον απλά πράγματα, όπως πού πρέπει (και κυρίως πού ΔΕΝ πρέπει) να κάνει την ανάγκη του, ενώ θα περάσει από ειδική εκπαίδευση που θα του επιτρέψει να είναι όχι απλώς μία συντροφιά για την οικογένεια Τραμπ, αλλά και προστάτης της.

Τον τελευταίο λόγο βέβαια θα τον έχει ο Ντόναλντ Τραμπ...