Ο Τραμπ «σνομπάρει» το Air Force One – Δείτε το δικό του αεροπλάνο

Το προσωπικό Βoeing 757 του νέου πλανητάρχη δεν φαίνεται να υπολείπεται σε τίποτα του Air Force One, ίσως μόνο στα συστήματα ασφαλείας.

Πρόσφατα, ο  νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θέλει να μειώσει το κόστος της κυβέρνησης και για αυτό θα ακυρώσει την παραγγελία στη Boeing για τα νέα προεδρικά αεροπλάνα  Air Force One.

Αν και τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία περίπου το 2024- επομένως ο Τραμπ δεν αναμένεται να πετάξει με αυτά, εκτός κι αν κερδίσει και δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2020 – ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν θέλει να σπαταλήσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια  για τους μελλοντικούς προέδρους.  

Επίσης – στα πλαίσια της οικονομίας -  ίσως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ το δικό του αεροπλάνο, το οποίο δεν φαίνεται να υπολείπεται σε τίποτα του Air Force One, ίσως μόνο στα συστήματα ασφαλείας. 

Το προσωπικό Βoeing 757 - 200 του Τράμπ, το οποίο αγόρασε το 2011, διαθέτει όλες τις ανέσεις, όπως αίθουσα συσκέψεων,  ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για προβολή ταινιών, μπάνιο διακοσμημένο με μάρμαρο και χρυσά στοιχεία και κρεβατοκάμαρα.

Το αεροσκάφος κοστολογείται στα 92 εκατομμύρια ευρώ.