Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Rockefeller

Θα παραμείνει φωταγωγημένο μέχρι τις 9 το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2017 και μετά θα δωρηθεί στη φιλανθρωπική οργάνωση Habitat for Humanity

Χιλιάδες κόσμου αψήφησαν τον βροχερό καιρό, το τσουχτερό κρύο και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για να παρακολουθήσουν την ετήσια φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Κέντρου Rockefeller στη Νέα Υόρκη χθες βράδυ.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπάζιο, οι ηθοποιοί 'Αλεκ Μπόλντουιν και Κέιτ ΜακΚίνον ήταν εκεί για να ανάψουν τα φωτάκια στο νορβηγικό έλατο ύψους 28 μέτρων έξω από το κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν. Ένα δίωρο θέαμα με πολύ μουσική, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, είχε διοργανωθεί επίσης δίνοντας γιορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη.

Το δένδρο διακοσμείται από 50.000 πολύχρωμα φωτάκια, ενώ ένα μεγάλο αστέρι από κρύσταλλο Swarovski βάρους 250 κιλών και ύψους 2,8 μέτρων λάμπει στην κορυφή του. Θα παραμείνει φωταγωγημένο μέχρι τις 9 το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2017 και μετά θα δωρηθεί στη φιλανθρωπική οργάνωση Habitat for Humanity (Κατοικίες για την Ανθρωπότητα).

Το δένδρο του Κέντρου Rockefeller έχει γίνει σύμβολο της χριστουγεννιάτικης Νέας Υόρκης μετά τη Μεγάλη 'Υφεση και το κραχ της Γουόλ Στριτ του 1929, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που επισκέπτεται την πλατεία Ροκφέλερ για να το θαυμάσει. Τη φωταγώγησή του παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως μέσω του Διαδικτύου.