Ο Τραμπ εγκαταλείπει την αυτοκρατορία του για χάρη της προεδρίας

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος θα αφήσει το σύνολο των επιχειρήσεών του για να επικεντρωθεί στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ και να μην υπάρχουν "σκιές" για διαπλεκόμενα συμφέροντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείπει το σύνολο των επιχειρήσεών του, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως προέδρου των ΗΠΑ, ώστε να μην υπάρχει καμία υποψία σύγκρουσης συμφερόντων και διαπλοκής κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο κοινωνικό δίκτυο, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει:

“Θα διοργανώσω μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη με τα παιδιά μου στις 15 Δεκεμβρίου για να συζητήσω το γεγονός ότι θα εγκαταλείψω τις μεγάλες μου επιχειρήσεις συνολικά ώστε να επικεντρωθώ πλήρως στη διακυβέρνηση της χώρας και ώστε να ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ! Αν και δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω από τη νομοθεσία, νιώθω πως είναι συμβολικά σημαντικό, ως πρόεδρος, να μην έχω κανενός είδους σύγκρουση συμφερόντων με τις διάφορες επιχειρήσεις μου. Έτσι, προετοιμάζονται νομικά έγγραφα που θα με βγάλουν εντελώς από τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Η προεδρία είναι ένας πολύ πιο σημαντικός σκοπός!”.

 

 

 

Ο Τραμπ είχε προαναγγείλει εξάλλου πως θα μεταβιβάσει τον έλεγχο των επιχειρήσεών του στα τρία μεγαλύτερα παιδιά του, Ντόναλντ Τζούνιορ, Έρικ και Ιβάνκα, χωρίς πάντως να είναι σαφές από τα tweets του αν πράγματι αυτό είναι που θα ανακοινώσει στις 15 Δεκεμβρίου.