Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο πανεπιστήμιο του Οχάιο

Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξε Σομαλός φοιτητής

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση που πραγματοποίησε χθες φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Οχάιο. Ο Σομαλός φοιτητής του πανεπιστημίου φέρεται πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Μάλιστα, πριν την επίθεση είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook μηνύματα κατά των Αμερικανών και υπέρ του Ισλάμ.

Το πρακτορείο προπαγάνδας του ΙΚ, το AMAQ, μετέδωσε πως η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο νεαρός "πραγματοποίησε την επιχείρησή του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος προς τους υποστηρικτές του προκειμένου να στοχοθετήσουν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού" που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, επισήμανε μια ανώνυμη "πηγή" στο πρακτορείο AMAQ.

To πρακτορείο ανήρτησε μια φωτογραφία του Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν, στην οποία φοράει μπλε μπλούζα και είναι καθισμένος. «Ο αδελφός Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν, μακάρι ο Θεός να τον υποδεχθεί, είναι εκείνος που διέπραξε την επίθεση στο Οχάιο, ένας τριτοετής φοιτητής» γράφει η λεζάντα.

Ο Αρτάν γεννήθηκε στην Σομαλία κι ήταν μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ, όπου έφθασε το 2014, σύμφωνα με ένα στέλεχος των ομοσπονδιακών αρχών, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Αρτάν ενδεχομένως έζησε για 7 χρόνια στο Πακιστάν, σύμφωνα με άλλο στέλεχος των ομοσπονδιακών αρχών που επίσης δεν θέλησε να κατονομαστεί λόγω του ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι πρόσφυγες από τη Σομαλία συχνά περνούν κάποιο διάστημα στο Πακιστάν προτού έρθουν στις ΗΠΑ, επισήμανε ένας άλλος αξιωματούχος.

Τα μέλη της σομαλικής κοινότητας του Κολόμπους καταδίκασαν την επίθεση.

Ο Σομαλός φοιτητής τραυμάτισε 11 άτομα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.