Πέθανε ο τραγουδιστής Pete Burns του μεγάλου χιτ “That’s the way i like it”

Από ανακοπή καρδιάς

Ο Pete Burns, ο τραγουδιστής της goth new wave μπάντας των 80s, Dead or Alive, έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 57 ετών. Το ανδρόγυνο look του Burns είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια και τα κομμάτια του γκρουπ όπως  "You Spin Me Round (Like a Record)" και "That's the Way (I Like It)" παραμένουν ακλόνητες διαχρονικές επιτυχίες. 

"Η οικογένεια και οι φίλοι του είναι συντετριμμένοι από την απώλεια ενός ιδιαίτερου σταρ. Ήταν ένας αληθινός οραματιστής, μια όμορφη ταλαντούχα ψυχή, και θα λείψει από όλους όσοι τον αγάπησαν και όλες οι  υπέροχες αναμνήσεις που μας άφησε θα μας ακολουθούν. Δεν έχουμε άλλες λέξεις, θα προβούμε σε νέα ανακοίνωση όταν θα καταφέρουμε να συμφιλιωθούμε με την καταστροφική του απώλεια. Θα ζει για πάντα στη μνήμη μας. Σας στέλνουμε την αγάπη μας.  Lynne, Michael, Steve" ήταν η ανάρτηση στη σελίδα του γκρουπ στο Facebook που έκαναν οι μάνατζέρ του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 70, ως μέλος της goth μπάντας Nightmares in Wax, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το EP, "Birth of a Nation". Το 1979 άλλαξαν το όνομά τους σε  Dead or Alive. Πέντε χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Sophisticated Boom Boom από όπου ξεχώρισε το χιτ, "That's the Way (I Like It). 

Ο Burns είχε υποβληθεί σε αμέτρητες αισθητικές επεμβάσεις ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός στις νεότερες γενιές από τη συμμετοχή του σε ριάλιτι.