Υποπτος για το φόνο του παππού του, 22χρονος ομογενής

Ο εύρωστος, 87χρονος, κατασκευαστής ακινήτων βρέθηκε νεκρός από θανάσιμο πυροβολισμό

Ενας 22χρονος από το Βερμόντ, ο οποίος μετά από ατύχημα με σκάφος έμεινε πάνω σε μια σχεδία στον Ατλαντικό επί μία εβδομάδα πριν διασωθεί, ήταν ύποπτος του ανεπίλυτου μυστηρίου της δολοφονίας του πλούσιου ομογενή παππού του πριν τρία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες του ομογεναιακού πόρταλ, Εθνικός Κήρυκας

Μετά τη διάσωση του 22χρονου Νέιθαν Κέιρμαν στη θάλασσα την Κυριακή, οι Αρχές ερεύνησαν το σπίτι του στο Βέρνον του Βερμόντ και κατάσχεσαν ένα μόντεμ για σύνδεση στο διαδίκτυο, μία κάρτα SIM και μια επιστολή που έγραψε, σύμφωνα με το «NECN.com».

Ο Κέιρμαν, δήλωσε στο «Associated Press» πως οι υποψίες που έχουν ανακύψει μετά τη διάσωσή του έχουν επιδεινώσει τη θλίψη που νιώθει για τον προφανή πνιγμό της μητέρας του, Λίντα Κέιρμαν, από το Μιντλτάουν του Κονέκτικατ.

Ανέφερε ότι ο Έλληνας παππούς του, Τζον Τσάκαλος, «ήταν σαν πατέρας μου» και άσκησε κριτική στη «The Courant», για το ρεπορτάζ που τον εμπλέκει στη δολοφονία του ηλικιωμένου άντρα το 2013. «Με αγαπούσε πάρα πολύ. Ήμουν σαν γιος του και ήταν σαν πατέρας μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κέιρμαν βρέθηκε ζωντανός πάνω σε μία διασωστική σχεδία, περίπου 100 μίλια ανοιχτά της Μασαχουσέτης, από ένα διερχόμενο κινέζικο πλοίο, καθώς έπλεε επί 7 μέρες μετά τη βύθιση της αλιευτικής του βάρκας.  Ο νεαρός δήλωσε στο «AP» ότι έκανε τα πάντα για να μπορέσει να βρει την μητέρα του η οποία ήταν πάνω στη βάρκα κατά τη στιγμή της βύθισής της.

«Αυτό που συνέβη πάνω στη βάρκα ήταν μια τρομακτική τραγωδία και ακόμα προσπαθώ να συνέλθω και να συμβιβαστώ με αυτό που έχει συμβεί», δήλωσε. «Δεν ξέρω τι να κάνω με τους ανθρώπους που είναι καχύποπτοι, έχω αρκετές δυνάμεις για να το διαχειριστώ», ανέφερε.

Η βάρκα βούλιαξε μία μέρα μετά την αναχώρησή τους από μία μαρίνα στο Κινγκστάουν του Ρόουντ Αϊλαντ. Βούλιαξε σχεδόν κατευθείαν αφότου άκουσα έναν «παράξενο θόρυβο στον κινητήρα», ακούγεται να λέει ο κ. Κέιρμαν σε ένα ακουστικό αρχείο που δημοσίευσε η Ακτοφυλακή. «Κοίταξα και είδα πολύ νερό».

Είδε τη μητέρα του στο πιλοτήριο και έσπευσε να αρπάξει τρεις σακούλες τροφίμων, φωτοβολίδες και σωσίβια. Αλλά, όταν κοίταξε πίσω, η μητέρα του δεν ήταν πια εκεί, δήλωσε στο «AP». «Φώναζα ‘Μαμά, Μαμά’. Αγαπούσα την μητέρα μου και με αγαπούσε και αυτή», είπε.

Η έρευνα των Αρχών που ακολούθησε έδειξε ότι η βάρκα χρειαζόταν επιδιόρθωση στον κινητήρα, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Κέιρμαν εξεταζόταν από τις Αρχές.
Την Τετάρτη, η «The Courant» έγραψε πως τα δικαστικά αρχεία δείχνουν ότι ο Κέιρμαν ήταν ύποπτος γιατον θάνατο του Τζον Τσάκαλου το 2013, στο Ουίνσντορ του Κονέκτικατ.

Ο εύρωστος, 87χρονος, κατασκευαστής ακινήτων βρέθηκε νεκρός από θανάσιμο πυροβολισμό. Η οικογένειά του, πρόσφατα, πρόσφερε 250.000 δολ. αμοιβή για πληροφορίες σχετικά.

Κατά την έρευνα του 2014, την οποία επικαλείται το «AP», ο Κέιρμαν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Τσάκαλο, είχε αγοράσει ένα όπλο παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στο έγκλημα και είχε αφαιρέσει μία μονάδα σκληρού δίσκου και το GPS του.

Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν ασκήθηκε δίωξη στον κ. Κέιρμαν, παρά το ότι η Αστυνομία συνέταξε ένταλμα. Αυτό επεστράφη ανυπόγραφο από τον εισαγγελέα, καθώς ζητούσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο πατέρας του Κέιρμαν, Κλαρκ, δήλωσε σοκαρισμένος από το γεγονός ότι ο γιος του θεωρήθηκε ύποπτος για τον θάνατο του Τσάκαλου. «Ήταν ύποπτος επειδή ήταν ο τελευταίος που είδε τον πεθερό μου ζωντανό», είπε. «Το παιδί ήταν τόσο αφοσιωμένο σε αυτόν».