Μία νεκρή και 108 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Χόμποκεν

Το τραίνο ξέφυγε από τις ράγες την ώρα που έμπαινε στο σταθμό Hoboken

Μία νεκρή και 108 τραυματίες, ο τελικός απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Χόμποκεν. Ένα τραίνο ξέφυγε από την πορεία του και βγήκε στην αποβάθρα, χτυπώντας επιβάτες που περίμεναν εκείνη την ώρα, στο σταθμό Χόμποκεν (Hoboken) στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Ο μηχανοδηγός του τρένου που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει τραυματιστεί σοβαρά αλλά συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι.

Το τρένο, που μετέφερε συνολικά 250 επιβάτες, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον σταθμό του Χόμποκεν, πρόσθεσε ο κυβερνήτης. Ένα τμήμα της στέγης του σταθμού κατέρρευσε καθώς το τραίνο χτύπησε κολώνες. 

Νωρίτερα, τα αμερικανικά μέσα έκαναν λόγο για 3 νεκρούς ενώ πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο προαστιακός συρμός, που ήταν γεμάτος από επιβάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής, δεν σταμάτησε στον σταθμό και προσέκρουσε με ταχύτητα στην αποβάθρα. Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Το τρένο ανήκει στην εταιρεία New Jersey Transit.

Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα τμήμα του τρένου "σφηνωμένο" στον τοίχο και ένα δεύτερο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην αποβάθρα.

Για την ώρα έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια του εκτροχιασμού.