Δικηγόρος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Χιούστον: 6 τραυματίες

Ο δράστης σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί, τοπική ώρα, κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Χιούστον, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Ο δράστης είναι ένας δικηγόρος που φέρεται ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με το νομικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόταν.

 Όλα τα θύματα βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους και πήγαιναν στις δουλειές τους όταν ο ύποπτος άνοιξε πυρ ρίχνοντας 20-30 σφαίρες.

Οι έξι από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία ενώ οι τρεις δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Το ένα από τα θύματα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας έλεγξαν το αυτοκίνητο του υπόπτου, στο οποίο βρέθηκαν πολλά όπλα ενώ στη συνέχεια θα ερευνηθεί και το σπίτι του.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο, που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, δείχνει την ανταλλαγή πυρών και τους αστυνομικούς να προσπαθούν να πλησιάσουν τον ύποπτο, καλυπτόμενοι πίσω από έναν τοίχο.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε 2 μόλις ημέρες μετα το μακελειό σε εμπορικό κέντρο της μικρής πόλης Μπέρλινγκτον, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου ο 20χρονος Αρτζάν Τσετίν άνοιξε πυρ και σκότωσε 5 ανθρώπους.