Λάθος συναγερμός στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ένας “Ζορό” συνελήφθη

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για να διασφαλιστεί ότι κανένας σκοπευτής δεν κρύβεται σε άλλο τερματικό σταθμό ολοκληρώνονται, διευκρίνισε το LAX

Ένας άνδρας που φορούσε στολή Ζορό συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες μετά τον λάθος συναγερμό για πιθανό πυροβολισμό και ο αερολιμένας ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει πλήρως, καθώς οι δυνάμεις της τάξης ολοκληρώνουν τις έρευνες.

"Οι πληροφορίες για πυροβολισμούς στο Λος Άντζελες αποδείχθηκαν ότι ήταν δυνατοί θόρυβοι μόνο, δεν σημειώθηκαν πυρά, δεν υπήρξαν τραυματίες, μια έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστεί η αιτία" του θορύβου, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Αντι Νάιμαν.

Το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες διευκρίνισε μέσω Twitter ότι ένα "άτομο που φορούσε στολή Ζορό τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία" και ότι έγιναν έρευνες σε τερματικούς σταθμούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είναι ασφαλείς και τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για να διασφαλιστεί ότι κανένας σκοπευτής δεν κρύβεται σε άλλο τερματικό σταθμό ολοκληρώνονται, διευκρίνισε το LAX --όπως είναι κωδικός του τρίτου σε κίνηση ταξιδιωτών αμερικανικού αερολιμένα.

Νωρίτερα, ο λογαριασμός LAX στο Twitter ανέφερε ότι τα επίπεδα αναχωρήσεων και αφίξεων του κεντρικού τερματικού είχαν κλείσει.

Οι φήμες για πυροβολισμούς σκόρπισαν τον πανικό στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που αναφέρει ότι επιβάτες έτρεχαν πάνω στον διάδρομο του αεροδρομίου μετά την επέμβαση της αστυνομίας έπειτα από επείγουσα κλήση που έκανε λόγο για πυροβολισμούς.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής αρχής αερομεταφορών (FAA) δήλωσε ότι μια εντολή που είχε δοθεί αρχικά για την παραμονή στο έδαφος των αεροσκαφών με κατεύθυνση το Λος Άντζελες, στη συνέχεια χαλάρωσε και ίσχυε μόνο για τα αεροπλάνα που είχαν "μια ώρα ή λιγότερο πτήσης για το LAX".

Το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, της δεύτερης πόλης στις ΗΠΑ με τον περισσότερο πληθυσμό, είναι το έβδομο στον κόσμο όσον αφορά την κίνηση επιβατών.