ΗΠΑ: 14 και 18 ετών τα θύματα των πυροβολισμών σε κλαμπ στην Φλόριντα

Ένα από τα θυμάτα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, ενώ το δεύτερο παιδί σκοτώθηκε στο σημείο των πυροβολισμών

Έξι εβδομάδες μετά το μακελειό στο Ορλάντο που βύθισε στο πένθος την αμερικανική πολιτεία, οι ΗΠΑ θρηνούν για το νέο μακελειό με θύματα ένα παιδί 14 ετών και ένα 18χρονο, που πήγαιναν σε ένα πάρτι για εφήβους  σε κλαμπ στη Φλόριντα. 

Τουλάχιστον άλλα 15 άτομα τραυματίστηκαν όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί μπροστά στο κλαμπ. Η αστυνομία του Φορτ Μάιερς, μιας πόλης που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Φλόριντας, ανακοίνωσε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 00.30 σήμερα τοπική ώρα (07.30 ώρα Ελλάδας) στον χώρο στάθμευσης του νυχτερινού κέντρου Club Blu.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Τσέριλ Γκαρν, εκπρόσωπο του Lee Memorial Hospital στο Φορτ Μάιερς, τα θύματα που διακομίστηκαν εκεί ήταν περίπου 12 ετών. Ένα εκ των θυμάτων άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, ενώ το δεύτερο παιδί σκοτώθηκε στο σημείο των πυροβολισμών.

Οι συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί - η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι ερευνητές επιχειρούν να «ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς συνέβη». Ωστόσο, "δεν είναι μια τρομοκρατική ενέργεια" όπως επεσήμανε σήμερα η αστυνομία της πόλης. 

Σημειώθηκαν και άλλοι πυροβολισμοί που συνδέονται με αυτήν την υπόθεση, κοντά σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κλαμπ, όπου «ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά».

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίτερα και ανακρίνονται, σύμφωνα με την αστυνομία του Φορτ Μάιερς.

Πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί για την κυκλοφορία σήμερα το πρωί.

Το Club Blu είχε διοργανώσει «ένα λαμπερό πάρτι με μαγιό» προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας, σύμφωνα με ένα φυλλάδιο που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και δημοσίευσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WINK. Προκειμένου να μπορέσει να μπει κανείς, δεν ήταν υποχρεωμένος να επιδείξει ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο που θα επιβεβαίωνε ότι έχει τη νόμιμη ηλικία ώστε να καταναλώσει αλκοόλ.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για όλους εκείνους που επλήγησαν. Θέλαμε να προσφέρουμε στους εφήβους αυτό που νομίζαμε ότι είναι ένα ασφαλές μέρος για την να διασκεδάσουν» έγραψε η διεύθυνση του νυχτερινού κέντρου Club Blu στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, διευκρινίζοντας ότι οι νέοι που διασκέδαζαν ήταν ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Οι εικόνες των ασθενοφόρων, των φορείων με τα οποία οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τα θύματα και του αστυνομικού κλοιού μπροστά από την είσοδο του κλαμπ θυμίζουν εκείνες που είχαν ακολουθήσει το μακελειό της 12ης Ιουνίου από έναν άνδρα ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε ένα γκέι κλαμπ στον Ορλάντο της Φλόριντας, σκοτώνοντας 49 ανθρώπους και τραυματίζοντας 53 άλλους.