Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο

Ο δράστης ονομαζόταν Όμαρ Σιντίκι Ματίν, ήταν 29 ετών, αφγανικής καταγωγής, είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και είχε λευκό ποινικό μητρώο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε, για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, την ευθύνη για την επίθεση ενόπλου στο γκέι κλαμπ του Ορλάντο με 50 νεκρούς την Κυριακή τις πρώτες πρωινές ώρες – την πιο αιματηρή μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. 

Ο δράστης ονομαζόταν Όμαρ Σιντίκι Ματίν, ήταν 29 ετών, αφγανικής καταγωγής κι είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος φέρεται σύμφωνα με το FBI να είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όμως ο πατέρας του αρνείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη θρησκεία. Μάλιστα, πριν την επίθεση, το ποινικό μητρώο του ήταν λευκό. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανεβάσει τους νεκρούς σε 100 και - με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό του δίκτυο Albayan – ανέλαβε και σήμερα την ευθύνη, μιλώντας για έναν στρατιώτη του χαλιφάτου, κάτι που όμως η αστυνομία διστάζει να επιβεβαιώσει.

Εχθες οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν μέσω του πρακτορείου Amaq: «Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε το χθεσινό αργοπορημένο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους που προκάλεσε σχόλια όπως «το ΙΚ προσπαθεί να πιστωθεί την επίθεση του Ορλάντο» ή «ορφανή επίθεση υιοθετείται από το ΙΚ» στο Twitter.