Χάμπουργκερ με DNA ανθρώπων και… ποντικιών

"Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για κάποια τρίχα, δερματικό ιστό ή νύχι"

Σκεφτήκατε ποτέ το μπιφτέκι στο μπέργκερ που δοκιμάζετε, τι μπορεί να περιέχει; Κι αυτό γιατί, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα μαζί με το κρέας να καταπίνετε και συστατικά ή ακόμα και μολυσματικούς παράγοντες από αρουραίους ή ανθρώπους σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
 
Ερευνητές του αμερικανικού εργαστηρίου Clear Labs στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εντόπισαν μπιφτέκια με DNA ανθρώπων και… ποντικιών, μοσχάρι σε χάμπουργκερ για χορτοφάγους και διάφορους παθογόνους οργανισμούς, έπειτα από έλεγχο αλυσίδες καταστημάτων της χώρας. 

Ειδικότερα, οι ερευνητές προμηθεύτηκαν και στη συνέχεια ανέλυσαν 258 χάμπουργκερ από 79 διαφορετικά καταστήματα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ορισμένα… ανησυχητικά ευρήματα. Τρία από τα λαχταριστά μπιφτέκια είχαν ίχνη γενετικού υλικού ποντικιών και άλλο ένα περιείχε ανθρώπινο.

"Για το ανθρώπινο DNA, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για κάποια τρίχα, δερματικό ιστό ή νύχι που ανακατεύτηκε στον κιμά. Οι περισσότεροι καταναλωτές, όμως, δεν γνωρίζουν τα φυσιολογικά όρια ανθρώπινου DNA μέσα στο φαγητό", αναφέρεται στην έρευνα.