Οι Ρεπουμπλικάνοι Μπους δεν στηρίζουν τον Τραμπ, ούτε και κανείς άλλος

Η οικογένεια Μπους παρείχε την στήριξη της, στους πέντε τελευταίους προεδρικούς υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων

"Έφαγε" όλους τους συνυποψήφιους του και τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ έχει να αντιμετωπίσει τους εσωκομμοτικούς του αντιπάλους, αν και δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος Ρεπουμπλικάνος για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών είναι η απόφαση της οικογένειας Μπους να απέχει από την προεκλογική κούρσα, ως προς την παροχή πολιτικής στήριξης, στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. 

Μετά τον προκριματικό κύκλο στην Ιντιάνα προχθές και την παραίτηση από την κούρσα του Τεντ Κρουζ και του Τζον Κέισιτς, οι δύο πρώην πρόεδροι της οικογένειας Μπους ανακοίνωσαν ότι δε θα παρέχουν στον Τραμ την πολιτική υποστήριξή τους, αν και η οικογένεια Μπους είχε εκδηλώσει την υποστήριξή της στους πέντε τελευταίους προεδρικούς υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο γηραιός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα στηρίξει τον Τραμπ επειδή έχει "συνταξιοτηθεί από την πολιτική". Η δικαιολογία αυτή όμως καταρρέει καθώς,  στις αρχές του χρόνου, είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του γιου του, Τζεμπ Μπους, ο οποίος  αποχώρησε από τον προεκλογικό αγώνα το Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του, ο Μπους Τζούνιορ έχει ασκήσει κριτική για το ύφος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τονίζοντας ότι: " το δυνατότερο άτομο σε ένα δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητα αυτό, που φωνάζει περισσότερο". 

Δεν είναι όμως μόνο η δυναστεία των Μπους. Και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, δήλωσε  πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να στηρίξει ή να εγκρίνει την υποψηφιότητα του Ντόναλτ Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα- "ελπίζει" να τον στηρίξει αν ο δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης, που έχει προκαλέσει διχασμό στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, καταφέρει να επαναφέρει την ενότητα γύρω από την υποψηφιότητα του.