Οι ουρανοί είναι δικοί του: Αποσύρεται και ο τελευταίος αντίπαλος του Τραμπ

Ακόμα και αν δεν συγκέντρωνε τους απαιτούμενους εκλέκτορες, "το μαύρο πρόβατο" των Ρεπουμπλικάνων τρέχει πλέον μόνο του στην κούρσα για το χρίσμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Μετά τον Τεντ Κρουζ, και ο 63χρονος Τζον Κέισικ, κυβερνήτης του Οχάιο και πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα. 

Ο Κέισικ –ο οποίος κερδίσε μόνο στην πολιτεία του κατά τη διάρκεια της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων– ακύρωσε μια εμφάνιση στα ΜΜΕ που επρόκειτο να κάνει αργότερα σήμερα στη Βιρτζίνια και ανακοίνωσε πως θα κάνει μια δήλωση στις 17:00 ώρα ανατολικής ακτής (24:00 ώρα Ελλάδας) στο Κολόμπους του Οχάιο. 

Ο κυβερνήτης του Οχάιο δεν είχε ελπίδες να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των συνέδρων αλλά επιδίωκε να σταματήσει την πορεία του Τραμπ προς το χρίσμα, μέσω του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούλιο.

Η απόσυρσή του έρχεται λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση του γερουσιαστή από το Τέξας Τεντ Κρουζ, μετά το θρίαμβο του Τραμπ στην Ιντιάνα.

Ο Τραμπ κέρδισε τουλάχιστον 51 από τους 57 πιθανούς εκλέκτορες στην Ιντιάνα, έχοντας εξασφαλίσει 1.047 εκλέκτορες από τους 1.237 που απαιτούνται, ενώ ο Τζον Κέισιτς είχε μόλις 153. Ο Κρουζ είχε κερδίσει 565 εκλέκτορες, πριν από την αποχώρησή του, σύμφωνα με το AP.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την επικράτησή του στην Ιντιάνα ως "μια εκπληκτική νίκη" και δεν έχασε την ευκαιρία να στραφεί κατά της Χίλαρι Κλίντον. 

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ρινς Πρίμπους σε ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε τον Τραμπ ως τον πιθανό υποψήφιο του κόμματος. “Πρέπει όλοι να ενωθούμε και να επικεντρωθούμε στην ήττα της Κλίντον.