Τραμπ: Για μένα, η Αμερική είναι πάνω απ’ όλα

«Το Ισλαμικό Κράτος θα αφανιστεί εάν εκλεγώ πρόεδρος και θα αφανιστεί πάρα πολύ σύντομα» υποσχέθηκε ο μεγιστάνας των ακινήτων

Μετά και τις σαρωτικές νίκες του και στις πέντε Πολιτείες στις οποίες στήθηκαν κάλπες - Κονέκτικατ, Πενσυλβάνια, Ντέλαγουέρ, Μέριλαντ και Ρόουντ Άιλαντ - ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει ουσιαστικά το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και ετοιμάζεται αν αντιμετωπίσει τον ερχόμενο Νοέμβριο την Χίλαρυ Κλίντον.

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate έχει ήδη ξεπεράσει κατά περίπου 100.000 τις ψήφους που συγκέντρωσε το 2012 ο Μιτ Ρόμνεϊ, στο σύνολο των προκριματικών, και είναι βέβαιο ότι θα σπάσει το ρεκόρ του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, ο οποίος συγκέντρωσε το 2000 10,8 εκατομμύρια ψήφους στη διαδικασία των προκριματικών.

Ο εκκεντρικός και αμφιλεγόμενος για την ρατσιστική ρητορική του μεγιστάνας, άνοιξε τα χαρτιά του για την εξωτερική πολιτική που θα χαράξει εάν κερδίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η οποία θα επαναφέρει στη χώρα το χαμένο κύρος της, μετά την προεδρεία του Ομπάμα και εξήγγειλε ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλουν λιγότερο στην άμυνα των συμμάχων της Ουάσιγκτον.

«Η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσω θα τοποθετεί τα συμφέροντα των Αμερικανών πολιτών και την ασφάλεια της Αμερικής πάνω απ΄ οτιδήποτε άλλο» επισήμανε ο δισεκατομμυριούχος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην αμερικανική πρωτεύουσα. «"Η Αμερική πάνω απ' όλα" θα είναι η κεντρική θεματική της διακυβέρνησής μου» πρόσθεσε.

«Οι σύμμαχοί μας δεν καταβάλλουν το μερίδιό τους» επανέλαβε ο μεγιστάνας, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του ΝΑΤΟ. «Έχουμε δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αεροσκάφη, πυραύλους, εξοπλισμούς πλοίων, έχουμε επενδύσει στις ένοπλες δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε την Ευρώπη και την Ασία. Οι χώρες που υπερασπιζόμαστε πρέπει να πληρώσουν για το κόστος της άμυνάς τους. Ειδάλλως, οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες να αφήσουν αυτές τις χώρες να αμυνθούν με δικά τους μέσα» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε σχέση με το «εξτρεμιστικό Ισλάμ», ο επιχειρηματίας υποσχέθηκε να εξολοθρεύσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Το μήνυμα που στέλνω είναι απλό: οι ημέρες τους είναι μετρημένες» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Το Ισλαμικό Κράτος θα αφανιστεί εάν εκλεγώ πρόεδρος και θα αφανιστούν ταχέως. Πάρα πολύ σύντομα» πρόσθεσε.