Ο ράφτης που έντυνε Prince και Μπάουι, θρηνεί τους καλύτερους πελάτες του

"Ήταν πολύ αδύνατος, και μιλούσε ελάχιστα"

 Σε ένα κατάστημα κάτω από τις επιγραφές με φώτα νέον, στην εμπορική συνοικία Tsim Sha Tsui, στο Kowloon, στο Χονγκ Κονγκ, ο ράφτης Manu Melwani θρηνεί για την απώλεια ενός καλού του φίλου και συνεργάτη. Ανάμεσα σε κουβαρίστρες, υφάσματα και κλωστές, ο εν λόγω άντρας πενθεί το χαμό ενός ακόμα σταρ, του Prince, που υπήρξε φανατικός πελάτης του. Όπως στη λίστα με τη εκλεκτή πελατεία του, συμπεριλαμβανόταν και ο πρόσφατα χαμένος, Ντέιβιντ Μπάουι.

Οι δυο θρύλοι, είχαν καταφέρει να καθιερωθούν στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία, χάρη στο προσωπικό τους, στιλιστικό στιλ, αφήνοντας ο καθένας το δικό του στίγμα.

Ο Melwani, πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Prince από την τηλεόραση. Έπαθε σοκ. Ο Prince ήταν πολύ νέος, λέει, σύμφωνα με το TIME. ο Ράφτης και ο καλλιτέχνης, που πέθανε χθες απρόσμενα σε ηλικία 57 ετών, γνωρίστηκαν πριν από 13 χρόνια όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε το Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Πριν ο καλλιτέχνης, ανέβει στη σκηνή και ξεσηκώσει το πλήθος, βρισκόταν στο ραφτάδικο, στο Sam’s Tailor, μαζί με τον Melwani. Ο Prince ήξερα ακριβώς τι ήθελε, λέει ο ράφτης – ένα ασημί κοστούμι με τρία κουμπιά, με ασημί φόδρα, από φίνο ιταλικό μετάξι.

“'Ηταν πολύ αδύνατος, και μιλούσε ελάχιστα”, λέει και συμπληρώνει πως μια ομάδα αποτελούμενη από 15 ράφτες, ξεκινούσαν σε χρόνο μηδέν να ράβουν προσεκτικά, αλλά με βιάση τη παραγγελία ώστε το κοστούμι να ήταν έτοιμο σε λιγότερο από 48 ώρες - ο Prince το ήθελε οπωσδήποτε για το σόου του. 

"Φορούσε τα κοστούμια μου", δηλώνει με περηφάνια ο Melwani. "Είναι κάτι απλό, αλλά θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο κομπλιμέντο;".

Ο Melwani δεν είναι άγνωστος στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μια "στρατιά" από διάσημους και ισχυρούς ανθρώπους έχουν περάσει το κατώφλι του Sam’s Tailor, από τη στιγμή που ο πατέρας του άνοιξε το μαγαζί το 1957. Τούτο, πιστοποιείται και από τις φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού - εικόνες με βασιλείς, προέδρους, αθλητές, μοντέλα, μουσικούς... Φωτογραφίες με τον Μάικλ Τζάκσον, τον Μπιλ Κλίντον, την Κέιτ Μος. Όπως όμως λέει, από τον τοίχο λείπει μια φωτογραφία, αυτή του Prince. "Δεν ήθελε φωτογραφία", τονίζει και συγκινείται όταν λέει ότι "μόλις είχα χάσει και έναν ακόμα καλό φίλο, τον Ντέιβιντ Μπάουι...".