Τραμπ: Δεν υποστηρίζω κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό μου

Απέρριψε την δέσμευση που είχε δώσει πέρσι τον Σεπτέμβριο, όταν ο ίδιος θεωρούταν το αουτσάιντερ των Ρεπουμπλικάνων

Πέρσι - όταν ακόμα οι εκλογές φαινόταν πολύ μακρινές και ο ίδιος θεωρούταν το αουτσάιντερ των Ρεπουμπλικάνων- ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει οποιονδήποτε θα εκλεγεί ως προεδρικός υποψήφιος του κόμματος, για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο υπέγραψε σχετική δέσμευση, σε μια κίνηση σκοπιμότητας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ την ίδια γραπτή υπόσχεση έχουν υπογράψει όλοι οι συνυποψήφιοί του για το προεδρικό χρίσμα.

Χθες όμως και ενώ πλέον θεωρείται το φαβορί, ο Τραμπ απέρριψε την προηγούμενη δέσμευσή του, σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις του, με το συνυποψήφιό του Τεντ Κρουζ.

"Όχι δεν υποστηρίζω άλλον εκτός από τον εαυτό μου" δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σε προεκλογική εκδήλωση του CNN. 

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται καθώς ο Τραμπ προσπαθεί ν' αμυνθεί κατά της πολιτικής πρόκλησης που αντιπροσωπεύει ο Τεντ Κρουζ Γερουσιαστής από το Τέξας, ο οποίος έρχεται δεύτερος, στην προσπάθεια εξασφάλισης των 1.237 Ρεπουμπλικάνων εκλεκτόρων που απαιτούνται προκειμένου να επιλεγεί ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος. 

Από την πλευρά και ο Κρουζ αρνήθηκε ν' απαντήσει ευθέως αν ο ίδιος θα υποστήριζε για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κάποιον άλλον εκτός της υποψηφιότητάς του. "Θα σας πω την άποψή μου για το ζήτημα αυτό. Ο Ντόναλντ δεν θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος. Θα τον νικήσουμε" τόνισε ο Κρουζ. 

Ο τρίτος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα, κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ ήταν επίσης διστακτικός για την τήρηση της υπόσχεσης του, δηλώνοντας: “Έχω θορυβηθεί από ορισμένα πράγματα που είδα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Θέλω να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση,” τόνισε.