Μισέλ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον στην κηδεία της Νάνσι Ρήγκαν

Από την Τετάρτη η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην προεδρική βιβλιοθήκη στο Σίμι Βάλει της Καλιφόρνια

Στον χώρο της προεδρικής βιβλιοθήκης του Σίμι Βάλεϊ, σε απόσταση περίπου μιας ώρας βόρεια του Λος Άντζελες, θα ενταφιαστεί σήμερα η Νάνσι Ρήγκαν, δίπλα στον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, που απεβίωσε το 2004.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή στις 21.00 ώρα Ελλάδας, με 950 καλεσμένους.

Η σορός της μεταφέρθηκε την Τετάρτη στη προεδρική βιβλιοθήκη στο Σίμι Βάλει της Καλιφόρνιας και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Η Μισέλ Ομπάμα, νυν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αναμένεται να παραστεί στην κηδεία που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας). Η Χίλαρι Κλίντον επίσης θα διακόψει την προεκλογική της εκστρατεία για να βρεθεί στο πλευρό των άλλων πρώην Πρώτων Κυριών που βρίσκονται ακόμα εν ζωή: της Ρόζαλιν Κάρτερ και της Λόρα Μπους. Μόνο η Μπάρμπαρα Μπους, ηλικίας 90 ετών, δεν θα παραβρεθεί.

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους αναμένεται επίσης, όπως και η Κάρολιν Κένεντι, κόρη του Τζον Κένεντι.

Προσωπικότητες της βιομηχανίας του κινηματογράφου, εκεί όπου γνωρίστηκε το ζευγάρι των Ρίγκαν, θα είναι επίσης παρόντες στην κηδεία. Μεταξύ αυτών ηθοποιοί όπως η Αντζέλικα Χιούστον, η Μπο Ντέρεκ, ο Τομ Σέλεκ, ο Γκάρι Σινίζ και ο Τζον Στάμος.

Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών απεβίωσε την περασμένη Κυριακή, 6 Μαρτίου, σε ηλικία 94 ετων, στο σπίτι της στο λος Άντζελες.