Ο Ομπάμα θέλει να πάει στον Άρη με το Ματ Ντέιμον και τη Σιγκούρνι Γουίβερ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αν ποτέ κατέληγε στον... Άρη, θα ήθελε να έχει μαζί του έξυπνους ανθρώπους αλλά και αρκετά ρωμαλέους για να αντιμετωπίσουν τυχόν "απρόσκλητους" εισβολείς, αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Popular Science κατά τη διάρκεια της οποίας δεν δίστασε να αυτοχαρακηριστεί "σπασικλάκι".
 
Όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να διαλέξει αν θα έπαιρνε μαζί του στο διαστημικό ταξίδι τον Μαρκ Γουάτνι –τον αστροναύτη που υποδύεται ο Ματ Ντέιμον στην πρόσφατη επιτυχημένη ταινία "Η Διάσωση"– ή την Έλεν Ρίπλεϊ, την ηρωίδα που ενσάρκωσε η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ στη σειρά των ταινιών "Άλιεν", ο Ομπάμα είπε ότι δεν μπορεί να επιλέξει μόνο ένα πρόσωπο.
 
"Εφόσον είναι υποθετική ερώτηση, μπορώ να τους πάρω και τους δύο;" απάντησε. "Θα έβαζα τον Ματ Ντέιμον να καλλιεργεί πατάτες και τη Σιγκούρνεϊ Γουίβερ να κανονίζει τους τυχόν ανεπιθύμητους εισβολείς, μου αρέσουν αυτές οι επιλογές", είπε.
 
Ο Ομπάμα αποκάλυψε ότι η αγαπημένη του ταινία το 2015 ήταν η "Διάσωση" στην οποία ο Ντέιμον χρησιμοποιεί τις γνώσεις βοτανικής που έχει για να καλλιεργήσει πατάτες και να επιβιώσει στον Άρη, όπου τον εγκαταλείπουν οι σύντροφοί του πιστεύοντας ότι είναι νεκρός.
 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο πρόεδρος Ομπάμα έχει προωθήσει ενεργά τις επιστήμες, την τεχνολογία και τη μηχανική. Μάλιστα κάθε χρόνο φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο ένα "πανηγύρι επιστημών" που, όπως έχει πει, είναι μια από τις εκδηλώσεις που προτιμά περισσότερο.
 
Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί τον εαυτό του "σπασικλάκι", ο Ομπάμα είπε: "Θα μου άρεσε να πιστεύω ότι έχω τουλάχιστον λίγη από την αξιοπιστία" των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται με αυτή τη λέξη. "Είναι αξιοπρόσεκτο ότι σήμερα η λέξη σπασικλάκι θεωρείται τιμητική. Όταν ήμουν μικρός, είμαι βέβαιος ότι δεν ήμουν το μόνο παιδί που διάβαζε Σπάιντερμαν και μάθαινε πώς να κάνει τον βουλκάνιο χαιρετισμό (σ.σ. το σήμα κατατεθέν του Σποκ στο Σταρ-Τρεκ), αλλά τα πράγματα τότε δεν ήταν όπως σήμερα", κατέληξε.