Για τους λάτρεις της ζωγραφικής: Δωρεάν on-line χιλιάδες κλασσικά αριστουργήματα

Κλοντ Μονέ, Η Γιαπωνέζικη γέφυρα, λάδι σε καμβά, 1899

Στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον φιλοξενούνται μερικά από τα πιο σημαντικά και διάσημα ργα τέχνης, που πολλοί από εμάς ίσως να μην καταφέρουμε να τα δούμε ποτέ από κοντά. 

Αυτοπροσωπογραφίες, τοπία και πορτραίτα των μεγαλύτερων Ολλανδών και Γάλλων ζωγράφων των τελευταίων 500 ετών, ανάμεσά τους ο Ντα Βίντσι,ο Μονέ, ο Ρέμπραντ, ο Ρενουάρ, ο Βαν Γκόγκ, ο Βερμέερ και ο Πολ Γκογκέν, στολίζουν τους τοίχους της National Gallery. 

Τώρα, όλα αυτά τα αριστουργήματα μπορεί να τα θαυμάσει από ποοοολυ κοντά ο καθένας, καθώς μπορεί να τα κατεβάσει δωρεάν και να τα παρατηρήσει σε πολύ υψηλή ανάλυση. Μπορεί να δει κάθε λεπτομέρεια, κάθε πινελιά του έργου που τον ενδιαφέρει από τόσο κοντά, όπως δεν θα το έβλεπε ποτέ, ακόμα και αν βρισκόταν μπροστά στον ίδιο τον πίνακα! 

Η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον δημιούργησε μία... interactive γκαλερί, διαθέτοντας για κατέβασμα 45.000 πίνακες της συλλογής της, εντελώς δωρεάν και σε πολύ υψηλή ανάλυση.  

Μάλιστα υπάρχουν δύο επιλογές για τους λάτρεις της ζωγραφικής: είτε να δουν όλη τη συλλογή (κάντε κλικ εδώ), είτε να κατεβάσουν μόνο τα πιο δημοφιλή έργα της συλλογής (κάντε κλικ εδώ). 

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι όλοι οι πίνακες υπόκεινται σε άδειες χρήσης και δεν προσφέρονται για εμπορική χρήση.