Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε σε ριάλιτι

Στα φιορδ Κενάι, στον μεγάλο παγετώνα exit και στο Κοτζέμπουε, την αρκτική πόλη που «βουλιάζει», βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.Διαφορετική πινελιά στο επίσημο ταξίδι που πραγματοποίησε για την ανάδειξη των προβλημάτων των ιθαγενών της Αλάσκας και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ήταν η συμμετοχή του σε σίριαλ του NBC.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε μέρος σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Running Wild with Bear Grylls», το οποίο θα προβληθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Ο παρουσιαστής και πρώην καταδρομέας των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, Bear Grylls (Μπίαρ Γκριλς) έχει καλέσει κατά καιρούς και άλλες διασημότητες που έδωσαν τον δικό τους «στιλάτο» αγώνα επιβίωσης στα «άγρια» επεισόδια του «Running Wild», όπως την Κέιτ Γουίνσλετ, την Κέιτ Χάντσον, τον Μπεν Στίλερ, τον Ζακ Έφρον και τον Μάικλ Τζόρνταν. Ποτέ όμως δεν είχε ως «γκεστ» έναν Αμερικανό πρόεδρο.

Ελάχιστα ανακοινώθηκαν από το NBC με το πιο αποκαλυπτικό να θέλει τον Ομπάμα να έχει εκπαιδευθεί στις τεχνικές επιβίωσης και να έχει περιπλανηθεί παρέα με τον Bear στα άγρια τοπία της Αλάσκας, παρατηρώντας το αρκτικό τοπίο να αλλάζει άρδην εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.Κουβέντες και ψίθυροι ωστόσο θέλουν τον Ομπάμα να έχει κάνει πεζοπορία και ραπέλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ!

Στο συγκεκριμένο σόου ο παρουσιαστής σκαρφαλώνει σε βράχους, σε παγόβουνα, πέφτει με αλεξίπτωτο από ελικόπτερα, αεροπλάνα, τρέχει μέσα σε δάση που φλέγονται, καταπίνει φίδια. Και αυτά είναι μόνο όσα μπορούν να γραφούν.Για τα άλλα δεν υπάρχουν λόγια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εμφανιστεί και σε άλλες σειρές ριάλιτι όπως το «Myth Busters» το 2010, αλλά δεν του έγινε συνήθεια.

Αντίθετα η Μισέλ Ομπάμα έχει κάνει πολλές «γκεστ» εμφανίσεις σε εφηβικά σίριαλ στο Nickelodeon και στο Disney Channel. Πριν από λίγους μήνες έκανε «πέρασμα» στο τελευταίο επεισόδιο του έκτου κύκλου της επιτυχημένης κωμωδίας Park and Recreation (το παρακολούθησαν 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές) και τον περασμένο Μάιο έπαιξε τον εαυτό της στη σειρά Drama του καναλιού ABC.