Νετανιάχου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για το "τέλος" των καλών σχέσεων της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ είναι "ισχυρότερη από ποτέ" και θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με αφορμή τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

"Βρίσκεστε εδώ για να πείτε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η ανακοίνωση του τερματισμού της σχέσης με τις ΗΠΑ δεν είναι μόνο πρόωρη, είναι λανθασμένη", συνέχισε, μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου του μεγαλύτερου αμερικανικού φιλοϊσραηλινού λόμπι στην Ουάσινγκτον, της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC).

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, με την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τρίτη δεν έχει ως στόχο να δείξει ότι δεν σέβεται τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ή τον θεσμό της προεδρίας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα μιλήσει για μια ενδεχόμενη συμφωνία της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη που θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή για την ύπαρξη της χώρας του και επανέλαβε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα αντέξει απέναντι στη διαφωνία των δύο χωρών για το θέμα του Ιράν.