Εγκαταλείπει το Σώμα ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν

Ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον- ο οποίος στις αρχές Αυγούστου σκότωσε τον νεαρό, άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν και στη συνέχεια τη "γλίτωσε"- σκοπεύει να εγκαταλείψει το Σώμα, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του.

"Ο Ντάρεν Ουίλσον βρίσκεται σε συζητήσεις με την αστυνομία του Φέργκιουσον όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την αποχώρησή του", δήλωσε ο Νιλ Μπραντρέιγκερ.

Η απόφαση ενός σώματος ενόρκων στις αρχές της εβδομάδας να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ντάρεν Ουίλσον - ο οποίος υποστηρίζει ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα και γιαυτό δεν μετάνιωσε - αναζωπύρωσε τις εντάσεις και οδήγησε σε νέες ταραχές. Η κατάσταση ηρέμησε κάπως στα μέσα της εβδομάδας.

Αυτή τη στιγμή είναι πολύ επικίνδυνο για τον Ντάρεν Ουίλσον να επιστρέψει στα καθήκοντά του, πρόσθεσε ο Νιλ Μπραντρέιγκερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN: "Την ημέρα που θα επέστρεφε στην υπηρεσία, κάτι τρομερό θα του συνέβαινε, σ' αυτόν ή σε κάποιον που θα εργαζόταν μαζί του. Και το τελευταίο που θέλει είναι να θέσει σε κίνδυνο άλλους αστυνομικούς".

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν, στις 9 Αυγούστου, προκάλεσε τσουνάμι αντιρατσιστικών διαδηλώσεων και βίαιων ταραχών όχι μόνο σ' αυτή τη μικρή πόλη στα προάστια του Σεντ Λούις, αλλά σε πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Στο Φέργκουσον, οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μαύροι, αλλά σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι λευκοί.