ΗΠΑ: Νοσοκόμα “έσπασε” την καραντίνα και βγήκε βόλτα με το ποδήλατο

Μία Αμερικανίδα νοσηλεύτρια που επέστρεψε πρόσφατα από τη Σιέρα Λεόνε και μπήκε σε υποχρεωτική καραντίνα στο Μέιν, επειδή είχε περιθάλψει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, “έσπασε” την καραντίνα και βγήκε σήμερα από το σπίτι της για να πάει μια βόλτα με ποδήλατο.

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, δύο περιπολικά της αστυνομίας ακολουθούσαν τη Κέισι Χίκοξ και τον σύντροφό της, οι οποίοι βγήκαν για μια βόλτα με τα ποδήλατά τους, χωρίς να μιλήσουν καθόλου στους δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της.

Η νοσηλεύτρια απείλησε χθες το βράδυ ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που η πολιτεία του Μέιν (βορειοανατολικά) της επιβάλλει να παραμείνει στην απομόνωση, την ώρα που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

Η πολιτεία του Μέιν επέβαλε στην Κέισι Χίκοξ να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της για επιπλέον 12 ημέρες έως, δηλαδή, τη λήξη της περιόδου επώασης της ασθένειας (συνολικά 21 ημέρες).

«Δεν θέλω να μείνω εδώ και να βλέπω τα πολιτικά μου δικαιώματα να παραβιάζονται παρά το γεγονός ότι όλο αυτό δεν στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις» εξήγησε η νοσηλεύτρια.