Τιμ Κουκ: Είμαι περήφανος γκέι!

Σε δημόσια παραδοχή της διαφορετικότητάς του προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος σε άρθρο του στο Bloomberg ουσιαστικά ξεκαθαρίζει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το γεγονός ότι είναι γκέι, τον βοήθησε εκτός από το να γίνει πιο σκληρός, να έχει και μεγαλύτερη κατανόηση, ανήκοντας κι εκείνος σε μία μειονότητα. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Καθ 'όλη την επαγγελματική μου ζωή, έχω προσπαθήσει να διατηρήσω ένα βασικό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής μου ζωής. Κατάγομαι από ταπεινές ρίζες, και δεν επιδίωξα να στρέψω ποτέ την προσοχή στον εαυτό μου.

Η Apple είναι ήδη μία από τις πιο προβεβλημένες εταιρείες στον κόσμο, και μου αρέσει να διατηρώ το ενδιαφέρον στα προϊόντα μας και τα απίστευτα πράγματα που οι πελάτες μας απολαμβάνουν.

Ταυτόχρονα, πιστεύω βαθιά στα λόγια του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος είπε: "πιο επίμονη και επείγουσα ερώτηση της ζωής είναι: « Τι κάνεις για τους άλλους ». « Εγώ συχνά προκαλώ τον εαυτό σε αυτό το θέμα, και συνειδητοποίησα ότι η επιθυμία μου για την προστασία της ιδιωτικής μου ζωής με κρατάει πίσω από το να κάνω κάτι πιο σημαντικό. Αυτό είναι που με οδήγησε στο σήμερα.

Για χρόνια, έχω υπάρξει ανοιχτός με πολλούς ανθρώπους σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου. Αφθονία των συναδέλφων στην Apple ξέρουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος, και δεν φαίνεται να κάνει τη διαφορά στον τρόπο που μου φέρονται. Φυσικά, είχα την τύχη να εργάζονται σε μια εταιρεία που αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και να ξέρει ότι μπορεί να ανθίσει μόνο όταν αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Δεν είναι όμως όλοι τόσο τυχεροί.

Αν και ποτέ δεν έχω αρνηθεί τη σεξουαλικότητά μου, δεν το έχω αναγνωρίσει δημοσίως μέχρι τώρα. Έτσι, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Είμαι υπερήφανος που είναι ομοφυλόφιλος, και θεωρώ ότι το να είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός.

Το να είμαι γκέι μου έδωσε μια βαθύτερη κατανόηση του τι σημαίνει είσαι μειοψηφία και ανοίγει ένα παράθυρο στις προκλήσεις που οι άνθρωποι σε άλλες μειονοτικές ομάδες αντιμετωπίζουν κάθε μέρα. Μου έδωσε περισσότερη κατανόηση, η οποία έχει οδηγήσει σε μια πιο πλούσια ζωή. Ήταν σκληρή και δυσάρεστη μαζί μου μερικές φορές, αλλά αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθήσω τη δική μου πορεία, και να υψωθώ πάνω από τις αντιξοότητες και τη μισαλλοδοξία. Επίσης, μου έδωσε δέρμα, τόσο χοντρό, όσο ενός ρινόκερου, που είναι αρκετά βολικό όταν είμαι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple". 

Σχετικά Tags
Apple