Τα μηνύματα απογοήτευσης του μακελάρη του Σιάτλ στο twitter

Ένας μαθητής λυκείου που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε μία συμμαθήτριά του και να τραυμάτισε άλλους 4 χθες στο σχολείο του στο βόρειο Σιάτλ περιγράφεται από συμμαθητές και γονείς ως ένα δημοφιλές και «ευγενικό» παιδί ωστόσο ο ίδιος εμφανιζόταν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ως ένας πληγωμένος έφηβος που πολλές φορές δεν έκρυβε την οργή του.

Η αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει μέχρι στιγμής τους λόγους που ο Τζέιλεν Ρέι Φράιμπεργκ, ενός πρωτοετής στο Λύκειο Μέρισβιλ- Πίλτσακ στο Μέρισβιλ, εισήλθε στην καφετέρια του σχολείου του και άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του.

Η Ρεμπέκα Κούλεϊ, μητέρα ενός μαθητή στο σχολείο αυτό, δήλωσε ότι ο Φράιμπεργκ ήταν ένας δημοφιλής παίκτης ράγκμπι που πρωτοστατούσε στις δραστηριότητες του σχολείου.

Τα μηνύματα ωστόσο που ο ίδιος αναρτούσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter καταδεικνύουν ένα αίσθημα απογοήτευσης κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

«Δεν θα διαρκέσει… Ποτέ δε διαρκεί…» ήταν το τελευταίο tweet που έγραψε ο Φράιμπεργκ την Πέμπτη.

Τις 3 τελευταίες ημέρες ο ίδιος είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο Twitter που άφηναν να εννοηθεί ότι περνούσε έναν επώδυνο χωρισμό.

«Έπρεπε να είχα ακούσει… Είχες δίκιο… Πάντα είχες δίκιο…» έγραψε σε ένα tweet.

Σε ένα άλλο έλεγε: «Με διαλύει… Πραγματικά… Γνωρίζω ότι μοιάζω να το ξεπερνώ… Αλλά όχι… Και ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω…».

Τον Αύγουστο σε ορισμένα μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter ο Φράϊμπεργκ εμφανιζόταν οργισμένος.

«Θα με νευριάσεις… Και τότε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις θα προκληθούν… και δε νομίζω ότι θα σου αρέσει.. Δεν θα σου αρέσει τι θα συμβεί στη συνέχεια» έγραψε ο ίδιος.

Το προφίλ του Φράιμπεργκ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook δείχνει ένα πιο χαρούμενο παιδί που έχει αναρτήσει φωτογραφίες όπου απεικονίζεται μαζί με κορίτσια, αλλά και ποζάρει κρατώντας ένα τουφέκι και ένα ελάφι που έχει σκοτώσει σε κυνήγι. Επίσης απεικονίζεται σε μια βάρκα με φάλαινες όρκα να κολυμπούν πίσω του.

Tην ίδια ώρα ένας μαθητής επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Seattle Times ότι ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ «ποθούσε ένα κορίτσι που δεν ήθελε να βγει μαζί του και ότι βρισκόταν ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων πυροβόλησε».

Η αστυνομία δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας ότι οι έρευνες έχουν μόλις ξεκινήσει.